Professionele trainingen voor zorgmedewerkers

Audit telefonische triage van de doktersassistent

Herkent u dit?... Er wordt een patiënt op een spoed-plek gezet waarbij dat niet direct noodzakelijk was. Er is niet genoeg doorgevraagd en er is een verkeerde urgentie bepaald. In deze situatie is het gelukkig goed gekomen en komt de patiënt eerder dan strikt noodzakelijk is. Maar andersom kan natuurlijk ook, dan kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn voor de patiënt.

Daarom is het goed om regelmatig een audit op de gesprekken te laten uitvoeren. Zijn de gesprekken op juiste manier gevoerd, zijn de juiste vragen gesteld?

Bij De Spil Trainingen kan dat op afstand.

Een audit van de telefonische triage levert basisinformatie op waarmee je verbeteringen kunt doorvoeren. Daarnaast maakt het zichtbaar welke maatregelen je kunt nemen om de kwaliteit te verbeteren. Een waardevol instrument voor een huisartsenpraktijk. 

De telefoongesprekken worden opgenomen en na het insturen beoordeeld op verschillende aspecten. Denk hierbij aan medisch inhoudelijk, aan de structuur van het gesprek en het stellen van juiste urgentie. We beoordelen per audit 3 gesprekken, een U2, een U3 en een U5

De gesprekken worden beoordeeld aan de hand van de nieuwste NHG-TriageWijzer en de HAAK-methode. 

Na beoordeling volgt er een gesprek als terugkoppeling (online of op locatie) met de praktijkmanager of huisarts en indien nodig of gewenst ook de assistente. 

Feedback waarmee je de triagegesprekken naar een hoger professioneel en communicatief niveau kunt brengen. Er wordt ook gekeken naar de duur van de gesprekken. Ook hier valt veel van te leren.

Wat heb je hiervoor nodig? Een telefoonsysteem welke het mogelijk maakt gesprekken op te nemen zodat we deze kunnen gebruiken voor trainingsdoeleinden. Bij de meeste VoIP kan dit aan gezet worden, vraag daarnaar bij uw provider of leverancier

De kosten voor de audit bedragen € 350,- per audit (set van drie gesprekken, U2, U3 en U5). Wilt u het gesprek op locatie hebben dan brengen we €95,- in rekening voor de reiskosten en het gesprek.

Neem contact met ons op

* Velden met een asterisk zijn verplicht.

Verdiepingstraining Triage voor de doktersassistente

De verdiepingstraining triage is een training die mij erg heeft geholpen. De theorie is zo fijn dat je een goed beeld krijgt van de werking van het lichaam, bv het hart. Door middel van casussen krijg je op zo’n fijne manier les dat de lesstof zo goed in je hoofd blijft zitten. Ik denk zelfs voor altijd (omdat het zo goed gebracht wordt, achteraf soms zo leuk). Er wordt op een goede duidelijke manier les gegeven waar ruimte is om jezelf te blijven en te ontwikkelen. Genoeg ruimte om vragen te stellen en ze nemen de tijd om het je uit te leggen. Enorm blij dat ik de basistraining en de verdiepingstraining heb gedaan. Heel erg bedankt voor deze dag, Mariël en Tamara

Locatie

Mooie locatie, beste die ik heb mogen bezoeken. Alle dagen als zeer prettig ervaren!

Locatie

Het is een enorm fijne locatie. Tamara neemt ook echt de tijd voor je. En het belangrijkste vind ik dat het een heel fijne leeromgeving is. Ben er altijd met plezier naartoe gegaan.

Beoordeel onze locatie

* Velden met een asterisk zijn verplicht.